Stalautomatisering varkensbedrijven

Reduceer kosten via een slimme automatisering van uw varkensbedrijf

Volledig op maat van uw varkensbedrijf werken wij een technisch totaalconcept uit voor de stalautomatisering. Deze automatisering omvat allereerst het complete voedersysteem inclusief opslag, mengen en verdelen. Daarnaast bieden wij een totaalservice voor ventilatie, verwarming en luchtnabehandeling.

Slimme stalautomatisering is niet alleen noodzakelijk om te voldoen aan de strenge milieunormen.  Via kostenreductie verhoogt u uw bedrijfsrendement. Met warmterecuperatie verlagen wij uw maandelijkse energiefactuur aanzienlijk. Een geautomatiseerd voedersysteem leidt dan weer tot een lagere voederkost én minder arbeidsuren.

Vertrouw op onze totaalservice voor de volledige automatisering en elektrotechnische inrichting van uw varkensbedrijf, vanaf het eerste technisch concept, alle elektrotechnieken tot en met de gebruiksklare oplevering. Nadien staan wij steeds voor u klaar om in te grijpen bij technische problemen. 

U kunt ons zowel inschakelen voor nieuwe varkensstallen, bedrijfsuitbreidingen als een aanpassing van uw bestaande varkensstallen.

 

Wat kunnen wij voor uw varkenshouderij betekenen?

 • Voedersilo's en andere voederopslagsystemen
 • Geautomatiseerde voedertoevoer via schroefvijzels, kettingtransport of kabeltransport
 • Voedermengkeukens
 • Voederverdeelsystemen, met dosering en programmatie volgens de diergroep; biggen, zeugen, vleesvarkens
 • Drinkwatersystemen: watervoorziening, drinkwatervoorziening, inweekinstallaties en sproeileidingen
 • Elektriciteit en verlichting
 • Ventilatie-en klimatisatiesystemen, mogelijk met warmterecuperatie
 • Centrale luchtbehandeling (luchtwassing) voor ammoniak- en geurreductie. Afhankelijk van de vereiste normering hebben wij zowel chemische als biologische luchtwassers

 

 

Onze aanpak voor een totaalservice

 

 1. Maak een afspraak voor een vrijblijvende bespreking van uw automatiseringsproject.
 1. Wij komen langs voor een plaatsbezoek en een bespreking van uw uitbreidings-, nieuwbouw- of vernieuwingsplannen.
 1. U mag rekenen op een volledig uitgewerkt technisch voorstel met een bijhorende prijsofferte. Voor elk project streven wij naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding.  
 1. Wij installeren de volledige stalautomatisering, inclusief alle nodige elektrotechnieken. Voor een feilloze coördinatie en een vlotte voortgang werken wij nauw samen met uw algemene bouwaannemer.
 1. Wij leveren het automatiseringsproject gebruiksklaar op. Volledig op maat zorgen we voor de initiële afstelling van de elektrotechnische aansturingsystemen en de softwareprogrammering. Na een opleiding kunt u zelf aan de slag.  
 1. Wij zijn 24/24 uur bereikbaar bij problemen of vragen. Onze telefonische helpdesk lost de meeste problemen meteen op.

 

 

Ontdek onze mogelijkheden via enkele referentieprojecten voor varkensbedrijven

 

 

Als varkensbedrijf een stalautomatiseringsproject in het vooruitzicht? Contacteer ons voor een vrijblijvend plaatsbezoek.